Vanaf nu misloopt geen enkel lokaal bestuur nog subsidies

Vanaf nu misloopt geen enkel lokaal bestuur nog subsidies

Uitgeverij Vanden Broele en IDEA Consult lanceren een gloednieuwe tool die lokale besturen zeker zal interesseren: de Subsidiemanager.

Het mislopen van subsidies is één van de risico’s uit de leidraad organisatiebeheersing voor lokale besturen, evenals de gebrekkige opvolging en controle ervan.

De nieuwe Subsidiemanager biedt een oplossing voor elk van deze knelpunten:

  • Een actueel overzicht van de subsidies op alle niveau’s: Europees, federaal, Vlaams, provinciaal, bovengemeentelijk en privaat. De essentie samengevat in leesbare fiches en een handig doorzoekbare database;
  • Opvolging, samen met collega’s, van de volledige looptijd van de subsidiedossiers, met tussentijdse stappen en ‘waarschuwingen’ als deadlines er aan komen;
  • Beter inzicht in de volledige subsidieportefeuille en -historiek van het bestuur via een overzichtelijke rapportagemodule.

Bijkomend beantwoordt de Subsidiemanager via een helpdesk vragen van uw bestuur en er zijn geregeld webinars en whitepapers om uw subsidiebeleid naar een hoger niveau te tillen.

Onlangs brachten we een whitepaper rond lokaal subsidiebeleid uit en organiseerden we webinars over de nieuwe European City Facility (investeringsconcept lokaal energiebeleid) en over Vlaamse en provinciale subsidies voor lokaal fietsbeleid.
Voor oktober staat nog een webinar over de SDG-doelstellingen op de kalender en een whitepaper rond provinciale subsidies.

Tot slot biedt IDEA begeleiding aan onder de vorm van een algemene subsidiescan of een subsidieworkshop. We ondersteunen ook bij de uitwerking van projectvoorstellen.

Wie nog dit jaar intekent op de Subsidiemanager, krijgt korting op de Subsidiescan. Vraag vandaag nog een vrijblijvende demo van de Subsidiemanager via info@subsidiemanager.be

Lees meer op de website van de subsidiemanager.

arrow team members
foto Bart Van Herck
Bart Van Herck
Senior Expert Regionale & Stedelijke Ontwikkeling / Gedelegeerd Bestuurder
foto Valentijn Vanoeteren
Valentijn Vanoeteren
Senior Consultant Regionale & Stedelijke Ontwikkeling
foto Björn Koopmans
Björn Koopmans
Expert Regionale Ontwikkeling & EU Projecten