Urban Sports helpen ontwikkelen in sportfederaties en publieke ruimte

Urban Sports helpen ontwikkelen in sportfederaties en publieke ruimte

Vlaams minister van Sport Ben Weyts en Sport Vlaanderen zetten in op de uitbouw van urban sports. IDEA Consult zal met een multidisciplinair consortium een 7-tal sportfederaties ondersteunen in hun strategie en acties rond urban sports én met het leggen van verbindingen naar lokale besturen en andere partners.

Urban sports, zoals skateboarden, BMX, freerunning, 3x3 basket zijn meer en meer zichtbaar in de publieke ruimte. Maar ook op vlak van topsport groeit de populariteit door de aanwezigheid van breaking, skateboarden en 3x3 basket op de Olympische Spelen.

IDEA Consult, Urban Sports Performance Center (USPC) & City Legends en Vital Cities van HOWEST bieden als team met complementaire expertise gedurende 1,5 jaar begeleiding vanuit diverse invalshoeken (organisatie, doelgroepbereik, infrastructuur, …). Dit zowel via op maat begeleiding bij uitdagingen en projecten van bv. Gymfed, Skate Vlaanderen of Danssport Vlaanderen, als in groepstrajecten met alle federaties en stakeholders samen.

IDEA Consult brengt expertise in op vlak van organisatieontwikkeling en strategie van sportfederaties als ledenorganisaties die geconfronteerd worden met de uitdaging van nieuwe organisatievormen en community’s. Daarnaast helpen we met USPC, CityLegends en Vital Cities de brede maatschappelijke waarde van urban sports en de linken met diverse beleidsdomeinen (jeugd, stadsontwikkeling, cultuur, …) te versterken. Het format van deze opdracht is bovendien een unieke mix van concrete begeleiding van een leer- en ontwikkeltraject voor het werkveld van sportfederaties, strategieontwikkeling en bottom-up beleid van de Vlaamse Overheid mee vormgeven.

Foto: © DIVE

arrow team members
foto David Nassen
David Nassen
Senior Consultant Strategie & Samenwerking met Impact

Klanten

  • Vlaamse overheid
  • Intermediaire en private organisaties