Release update SDG Monitor op 7 oktober

Release update SDG Monitor op 7 oktober

Tegen 2030 moet onze wereld er anders uitzien. Heel wat lokale besturen dragen vandaag meer dan hun steentje bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en maken werk van de Agenda 2030.

Om de situatie en de voortgang op lokaal niveau te kunnen opvolgen heeft IDEA Consult de SDG-monitor ontwikkeld. Deze bestaat uit een set van indicatoren die de lokale situatie in beeld brengen m.b.t. armoede, werkgelegenheid, klimaat, etc. Via www.sdgmonitor.be kan elke Vlaamse gemeente haar SDG-indexscore bekijken, en die verder per doelstelling en indicator analyseren. Een eerste versie werd uitgebracht in 2020.

Waar de nulmeting in 2020 een eerste beeld gaf van het SDG-profiel van alle Vlaamse gemeenten, zal in deze eerste update nagegaan worden welke de belangrijkste wijzigingen zijn die hebben plaatsgevonden en welke lessen hieruit kunnen worden getrokken naar de toekomst toe.

Wil je ook te weten komen hoe goed jouw gemeente scoort in de nieuwe SDG Monitor? Welke trends er op het Vlaamse lokale niveau zijn waar te nemen ten op zichte van de vorige editie?

Kom dan zeker op 7 oktober naar Passage 44 (Brussel) waar IDEA Consult samen met UNU-CRIS, Belfius en CIFAL Flanders jou welkom heten voor het release event van de tweede SDG Monitor!

Meer informatie over het programma en de inschrijvingslink zijn terug te vinden via: https://www.sdgmonitor.be/nieuws/release-sdg-monitor-21 

arrow team members
foto Bart Van Herck
Bart Van Herck
Senior Expert Regionale & Stedelijke Ontwikkeling / Gedelegeerd Bestuurder
foto Valentijn Vanoeteren
Valentijn Vanoeteren
Senior Consultant Regionale & Stedelijke Ontwikkeling

Klanten

  • Vlaamse overheid
  • Steden en provincies

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen