Monitoring van Europese industriële investeringen in nieuwe technologieën: Industrie 5.0 en geavanceerde materialen

Monitoring van Europese industriële investeringen in nieuwe technologieën: Industrie 5.0 en geavanceerde materialen

IDEA Consult voert samen met hoofdpartner PPMI namens DG R&I twee studies uit om de industriële O&O&I-investeringen in geavanceerde materialen en Industrie 5.0 te monitoren en te beoordelen.

De eerste studie zal het beleidsdebat over geavanceerde materialen en duurzaamheid op EU-niveau voeden, waarbij de nadruk ligt op het opstellen van een door de Commissie gecoördineerd plan voor geavanceerde materialen en het vaststellen van strategische richtingen voor Horizon Europa. De studie zal inzicht verschaffen in industriële O&O&I-investeringen met het oog op het in kaart brengen en beoordelen van de vooruitgang die nodig is om de strategische doelstellingen van het Materials 2030-manifest en de Roadmap te verwezenlijken. De studie omvat ook een marktvooruitzicht van geavanceerde materialen, inclusief een analyse van het concurrentievermogen en de innovatiemarkten voor geavanceerde materialen per toepassing en geografie.

De tweede studie richt zich op Industrie 5.0. Industrie 5.0 is de visie van een mensgerichte, veerkrachtige en duurzame industrie, een visie die verder gaat dan efficiëntie en productiviteit als enige doelstellingen, en die de rol en de bijdrage van de industrie aan de samenleving versterkt.

Het eerste deel van de studie zal gericht zijn op de ontwikkeling van een reeks indicatoren voor de drie pijlers van Industrie 5.0, namelijk mensgerichtheid, duurzaamheid en veerkracht. In het tweede deel van de studie zullen deze indicatoren worden getest in twee proefprojecten met betrekking tot twee industriële ecosystemen, namelijk het mobiliteitsvervoer-auto-ecosysteem en energie-intensieve industrieën. De proefprojecten zullen de evaluatie van het effect van de investeringen van de Europese industrie in Industrie 5.0 op hun economische en innovatieprestaties ondersteunen. Bij de analyse zal worden gekeken naar de potentiële synergieën tussen de drie pijlers van Industrie 5.0 en het effect daarvan op de financiële prestaties en het concurrentievermogen.

arrow team members
foto Nazareno Braito (Ph.D.)
Nazareno Braito (Ph.D.)
Consultant Innovatie, Competitiviteit & Duurzaamheid

Klanten

  • Europese Commissie

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen