Marktonderzoeken voor potentiële woningbouw- of gemengde ontwikkelingen

Marktonderzoeken voor potentiële woningbouw- of gemengde ontwikkelingen

Voor een aantal grote Belgische projectontwikkelaars en beleggers, is IDEA Consult vaste leverancier van marktonderzoeken voor gebieden en projecten. We voerden in de voorbije 15 jaar dan ook talrijke marktonderzoeken uit voor middel- en grootschalige woningbouw of gemengde ontwikkelingen en dit in elke belangrijke stad of gemeente van het land. Recent zijn bijvoorbeeld marktstudies verricht voor strategische projecten in de rand van Luik, in de voorhaven van Gent en in de stadsranden van Antwerpen en Brussel.

In de marktonderzoeken van IDEA Consult worden kansrijke doelgroepen gedetecteerd en gekwantificeerd. Ook worden haalbare marktprijzen onderzocht en wordt de mogelijke afzetsnelheid van het project aangeduid. Kwantitatieve en statistische informatie wordt hierbij gecombineerd met kwalitatieve kennis en inzichten. Bij gemengde projecten wordt aanvullend advies verleend over de markttechnische haalbaarheid van hotels, kantoren en commerciële ruimten. Ook wordt regelmatig gefocust op niche woningmarkten als assistentiewoningen, studentenhuisvesting of tijdelijk wonen.

Op vraag van de klant, worden bijkomend suggesties gedaan op vlak van conceptontwikkeling (het stedenbouwkundige en markttechnische concept).

Klanten

  • Intermediaire en private organisaties

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen