Inventaris en analyse van de SDG-tools

Inventaris en analyse van de SDG-tools

IDEA Consult en Route 2030 werken samen om in opdracht van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) een inventarisatie te maken van SDG-tools voor sensibilisering en uitvoering van de SDG's, inclusief het overzichtelijk structureren ervan en het vaststellen van leemtes. Uitgangspunten bij deze opdracht zijn: Een representatieve staalkaart van bestaande tools brengen
Het aanbod van tools rond de SDG’s is versnipperd en ruim. De kunst in deze opdracht is om een representatieve selectie te maken van kwaliteitsvolle tools.

Een helder overzicht van tools maken
We delen de tools in volgens vijf dimensies in een overzichtelijke excellijst, waardoor ook hiaten snel zichtbaar worden.

‘Leave no one behind’ als bijzondere focus
De Agenda 2030 zet uitdrukkelijk het ‘Leave no one behind’-principe voorop. We zien dit niet alleen als een leidend principe binnen de opdracht, maar schreven een aparte onderzoeksmethodiek uit om de tools hierop te screenen en te ontsluiten.

Praktisch hanteerbaar op de website en in de werking van FIDO in de toekomst
We zorgen ervoor dat het overzicht van tools gemakkelijk kan ingepast worden op de website van FIDO, zodat iedereen op een gebruiksvriendelijke manier de tools kan vinden er ermee aan de slag kan.

Klanten

  • Vlaamse overheid

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen