IN-STAP: re-integratie van langdurig zieken via uitzendwerk

IN-STAP: re-integratie van langdurig zieken via uitzendwerk

IN-STAP is een onderzoeksproject dat IDEA Consult in opdracht van VDAB uitvoert over de re-integratie van langdurig zieken via uitzendwerk. Het IDEA-team werkt daarvoor actief samen met 4 uitzendkantoren, nl. Unique, House of HR/Accent, Randstad/Risesmart en Manpower.

De doelgroep van dit onderzoeksproject zijn door het RIZIV erkende arbeidsongeschikte personen (zowel primaire arbeidsongeschiktheid als invaliditeit) die beschikken over een toelating van de adviserend arts of de bedrijfsarts om stappen naar werk te mogen zetten. Voor een deel van deze doelgroep is uitzendwerk een vorm van werk die combineerbaar is met de soms wisselende impact van de gezondheidsproblemen.

Via dit onderzoeksproject zal IDEA Consult in samenwerking met haar partners in kaart brengen:

  • Wat de mogelijke opportuniteiten en drempels in de federale en/of Vlaamse wetgeving zijn om personen met gezondheidsproblemen via uitzendwerk te re-integreren op de arbeidsmarkt.
  • Wat de kwalitatieve en kwantitatieve return on investment is voor personen, ondernemingen, uitzendkantoren en het Vlaamse (macro)niveau om personen met gezondheidsproblematiek via uitzendwerk te re-integreren op de arbeidsmarkt.

Het doel is om beleidsaanbevelingen te formuleren die uitzendwerk als stap in het re-integratieproces kunnen helpen faciliteren. Het project loopt van april 2019 tot maart 2021.

Meer informatie over IN-STAP kan u vinden op deze flyer of in dit filmpje.

Meer informatie over de administratieve stappen en financiële gevolgen van progressieve tewerkstelling via uitzendwerk kan u hier vinden.

arrow team members
foto Kathy Goffin
Kathy Goffin
Onderzoeker Arbeidsmarkt & Sociaal-Economisch Beleid
foto Marieke Carpentier (Ph.D.)
Marieke Carpentier (Ph.D.)
Consultant/Onderzoeker Regionale Ontwikkeling & Arbeidsmarkt

Klanten

  • Intermediaire en private organisaties

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen