IDEA Consult ondersteunt Vlaamse speerpuntclusters bij indiening innovatieprojecten bij VLAIO en identificeert nieuwe samenwerkingsopportuniteiten

IDEA Consult ondersteunt Vlaamse speerpuntclusters bij indiening innovatieprojecten bij VLAIO en identificeert nieuwe samenwerkingsopportuniteiten

In 2018 werd IDEA Consult door VLAIO aangesteld voor een 2-jarige overheidsopdracht om de 6 Vlaamse speerpuntclusters (Catalisti, Flanders’ Food, Flux 50, SIM, VIL en Blauwe cluster) te ondersteunen bij het identificeren van potentiële samenwerkingsopportuniteiten en bij de concrete opzet en uitwerking van interclusterprojecten in de transitiedomeinen Industrie 4.0, Circulaire Economie, en Energie. Binnen deze interclusterprojecten zijn steeds minimaal 2 speerpuntclusters betrokken en is er een sterke focus op samenwerking met Vlaamse ondernemingen.

In dit project werkt IDEA Consult een gestructureerde en proactieve aanpak uit om synergiën tussen de speerpuntclusters beter op te sporen en vorm te geven, zodat concrete samenwerkingsprojecten geïnitieerd kunnen worden tussen speerpuntclusters, ten voordele van het Vlaamse bedrijfsleven. Hierbij wordt rekening gehouden met de prioriteiten die gedefinieerd zijn in kader van de IPCEI’s (Important Projects of Common European Interest) en de TSSP’s (Thematic Smart Specialisation Platforms).
IDEA Consult heeft voor de 3 geselecteerde transitiedomeinen de belangrijkste bouwblokken geïdentificeerd om samenwerkingsopportuniteiten op te sporen.

In de voorbije maanden werden 4 zogenaamde interclusterprojecten ingediend met elk een belangrijke economische en maatschappelijke impact. Additionele interclusterprojecten worden momenteel vormgegeven en uitgewerkt.

Klanten

  • Vlaamse overheid

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen