5 scholengroepen testen richtlijnen voor sterke ICT-teams uit

5 scholengroepen testen richtlijnen voor sterke ICT-teams uit

Nog te vaak worden ICT-coördinatoren in scholen overspoeld door dagelijkse technische taken, waardoor er geen tijd overblijft voor ondersteuning van leerkrachten bij ICT-integratie in de klas of strategisch advies (bv. over aankopen) aan de directie.

Een gerichte verdeling van mensen en middelen tussen niveau scholengroep en niveau scholen, en meer teamgerichte ICT-coördinatie op elk niveau, kan hier een uitkomst bieden.  Op basis van focusgroepen met goede praktijken, ontwikkelde IDEA Consult ontwerprichtlijnen om scholen in Vlaanderen te ondersteunen bij deze transitie.

Tussen november 2022 en maart 2023 worden deze richtlijnen uitgetest door een 20-tal scholen in 5 scholengroepen in Vlaanderen. Ze gaan aan de slag met hun eigen leerpunten en bekijken of de richtlijnen effectief helpen om stappen vooruit te zetten. Onderzoekers van IDEA Consult verzamelen reacties en feedback zodat we uiteindelijk kunnen landen op finale richtlijnen die bruikbaar zijn in alle Vlaamse scholen en scholengroepen.

De ontwerprichtlijnen staan al op Klascement: https://www.klascement.net/artikels/154687/jobprofiel-ictcoordinatoren-inzichten-sterke-ictteams-en-conceptrichtlijnen-onderzoeksrapport/ Reacties en feedback zijn steeds welkom!

arrow team members
foto Ella Desmedt (Ph.D.)
Ella Desmedt (Ph.D.)
Senior Expert in Leren, Evalueren & Governance

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen