Steven Knotter

Senior Expert Regionale & Stedelijke Ontwikkeling

Steven Knotter, M.Sc., is een Senior Expert in het domein Regionale en Stedelijk Ontwikkeling. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in economische analyse en strategische advisering voor economisch stimuleringsbeleid van steden en regio's alsook in evaluatie en monitoring van Europese en Vlaamse beleidsprogramma's en publieke gefinancierde organisaties.

Steven werkt bij IDEA Consult aan diverse strategische regionale ontwikkelingsstudies voor onder andere Regio Brussel, De Kempen (Turnhout, Geel, DYNAK), de stad Antwerpen de provincie Oost-Vlaanderen, de Euregio Maas-Rijn en de Eurometropool Lille-Tournai-Kortrijk. Binnen verschillende van deze studies voerde hij waardeketen- en ecosysteemanalyse voor verschillende sectoren uit Momenteel is hij betroken in een gelijkaardige oefening voor 3D-printing in het kader van het Europese Vanguard initiatief. Ook leidt het Agropol project om een model regio voor grensoverschrijdende samenwerking in Agrofood te ontwikkelen voor DG Agri.

Verder werkte hij aan beleidsadvisering en -ontwikkeling rond stedenbeleid, innovatiebeleid in Vlaanderen en Brussel, en ondernemerschap/ implementatie van de Small Business Act voor zowel DG Regio als de regio Brussel. Daarnaast droeg hij voor de Vlaamse overheid bij aan evaluaties van FTI, KVAB en UNU-CRIS, alsook verschillende evaluaties (ex ante, mid term, ex post) van de structuurfondsen in Vlaanderen (EFRO, Interreg, PDPO).

Steven studeerde sociale (economische) geografie aan de Universiteit Utrecht (NL). Hij rondde daar in 2007 een Research Master Human Geography & Planning af, waarin hij zich in regionaal-economische ontwikkeling specialiseerde. Hij is werkzaam bij IDEA Consult sinds begin 2008.

Projecten door Steven Knotter

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid