Simon Stroo

Senior Consultant Vastgoed en Gebiedsontwikkeling

Simon Stroo is sinds september 2021 aan de slag als consultant en onderzoeker binnen het team Vastgoed en Gebiedsontwikkeling.

Simon behaalde een Master Burgerlijk Ingenieur Architect aan de Universiteit van Gent en een aanvullende Master in landschapsarchitectuur aan de Manchester Metropolitan University, UK. Daarnaast behaalde Simon in 2021 een Master in Real Estate (MRE) aan de Antwerp Management School. In zijn thesis ontwikkelde hij een investeringsfonds als alternatief financieringsinstrument om de bouwshift in Vlaanderen te realiseren en betaalbaar te houden vanuit het perspectief van de Vlaamse overheid.

Sinds 2014 heeft hij als projectarchitect ervaring opgedaan in het realiseren van concrete bouwprojecten en haalbaarheidsstudies in zowel de private als publieke sector. Daarnaast stond hij ook in voor de opmaak van enkele masterplannen in Vlaanderen.

Binnen IDEA Consult werkt Simon als consultant Vastgoed en Gebiedsontwikkeling mee aan markt- en financiële haalbaarheidsstudies van ruimtelijke projecten, strategische visievorming en evaluatie en advies met betrekking tot stedenbouw, vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Dit zowel voor overheden als private ontwikkelaars en investeerders in diverse marktsegmenten.

Projecten door Simon Stroo

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid