Olivier Brolis (Ph.D.)

Expert Competenties & Arbeidsmarkt

Dr. Olivier Brolis werkt sinds januari 2019 als expert bij IDEA Consult in het team «Arbeidsmarkt en Sociaaleconomisch Beleid ».  Hij heeft al verschillende onderzoeksprojecten kunnen leiden, waaronder de evaluatie van het Waalse en Brusselse dienstenchequesysteem, de uitwerking van de strategie Alternativ'ES Wallonië van het Waalse Gewest, alsook onderzoek naar het welzijn op het werk in Brusselse verenigingen.

Enkele jaren geleden schreef hij een thesis over de evaluatie van de quasi-markt van de dienstencheques, voornamelijk over werkgelegenheidskwesties met een bijzondere focus op sociale ondernemingen. Hierdoor kon hij in 2015 aan de UCLouvain zijn doctoraat in Economie en Management behalen. Vervolgens heeft hij aan de universiteit van Rijsel 1 jaar als gediplomeerd onderzoeksingenieur gewerkt aan de analyse van de structuur van laaggekwalificeerde banen in Frankrijk. In 2016 keerde hij terug naar België om samen te werken met het Centrum voor sociale economie (Centre d’Economie Sociale) van de Universiteit van Luik en met het Interdisciplinair Onderzoekscentrum voor Werk, Staat en Samenleving (Centre Interdisciplinaire de Recherche Travail, Etat, et Société ) van de UCLouvain aan de identificatie van sociale ondernemingsmodellen wereldwijd en de digitalisering van sociale ondernemingen in de menselijke dienstensector.

Zijn loopbaan heeft hem ook de mogelijkheid gegeven zijn onderwijsvaardigheden aan drie verschillende universiteiten te ontwikkelen, eerst als assistent en vervolgens als gastprofessor. Hij is momenteel nog hoogleraar aan de UCLouvain voor sociale economie en kwantitatieve onderzoeksmethoden.

Projecten door Olivier Brolis (Ph.D.)

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen