Mathieu Demaré

Expert Wetenschap, Technologie & Innovatie

Sinds januari 2023 maakt Mathieu Demaré deel uit van het team "Innovation, competitiveness & sustainability" van Idea Consult, als expert in Wetenschap, Technologie en Innovatie.

Afgestudeerd in Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven, begon Mathieu zijn carrière in 1999 in de digitale wereld voor Trasys (Tractebel Groep) en in corporate communicatie en informatiemanagement van 2001 tot eind 2009 voor CNP, een financiële holding die genoteerd staat op de Brusselse beurs.

Sinds 2010 werkt hij als consultant in digitale transformatie van organisaties en in digitale, open en collaboratieve innovatie. Hij heeft met tal van bedrijven en organisaties gewerkt om hen te ondersteunen bij hun digitale strategie, bij de reorganisatie van activiteiten (COO) in verband met digitale transformatie of bij de uitvoering van innovatieprojecten die betrekking hebben op het digitale aspect.

Mathieu Demaré combineert vaardigheden in strategisch advies en transitiemanagement en heeft deelgenomen aan de implementatie van collaboratieve innovatie-ecosystemen in verschillende sectoren (Energie, Mobiliteit, Bouw, Media, Digitaal, XR...). Hij heeft ook meegewerkt aan de implementatie van slimme specialisatiestrategieën in innovatie op grootstedelijk niveau (Axe Creative & Digital Charleroi Metropool) en op regionaal niveau (S3-strategie van het Waalse Gewest).

Als Digital Wallonia Champion sinds 2015 heeft Mathieu Demaré actief deelgenomen aan het collectieve werk dat heeft geleid tot de opstelling van de opeenvolgende Waalse Digitale Plannen.

Projecten door Mathieu Demaré

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid