Lode Van der Schueren

Lode Van Der Schueren, subsidieadviseur bij de afdeling Regions & Local Governance bij IDEA Consult, heeft een achtergrond in Bestuurskunde en Publiek Management en voegde daar recentelijk een educatief hoofdstuk aan toe. 

Hij bracht zijn opleiding in de praktijk door vier jaar aan de slag te gaan bij Stad Gent als medewerker van het extern verzelfstandigd agentschap PuurGent. Hij droeg daar onder meer handelaarsparticipatie en projectbeheer hoog in het vaandel. Lode bouwde verder op deze expertise binnen het EFRO-project ‘Onderneem Er Op Uit’ bij Provinciebestuur Oost-Vlaanderen. Als gedeelde ambtenaar ondersteunde hij en het team lokale besturen met hun economiebeleid.

Voor zijn overstap naar IDEA Consult finaliseerde hij het thematisch traject Levenslang Leren binnen het Voorsprongfonds aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent. De uitbouw van de academie met aandacht voor de governance en de creatie van het opleidingsaanbod vormden daar zijn kerntaken. 

Lode ijvert om waardevolle bijdragen te leveren aan organisaties en besturen, waarbij hij zijn kennis en ervaring in economie en openbaar bestuur benut. Binnen IDEA Consult legt hij zich toe op de Subsidiemanager en bijhorende begeleiding.

Projecten door Lode Van der Schueren

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid