Koen Borghys

Onderzoeker Lokale Duurzame Ontwikkeling, Lokaal Bestuur & Beleidsevaluatie

Koen Borghys is een doctoraatsonderzoeker die zich toelegt op het monitoren van de vooruitgang van publieke en private lokale actoren binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest naar de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN. Zijn doctoraatsproject is getiteld 'Data Driven Coaching of Local Communities in Achieving SDG Goals'. Koen schrijft zijn doctoraat samen met IDEA Consult en Studies in Media, Innovatie en Technologie (SMIT), een onderzoeksgroep aan de Faculteit Sociale Wetenschappen & Solvay Business School binnen de Vrije Universiteit Brussel. Het project combineert verschillende van zijn persoonlijke interesses: steden en gemeenten (het lokale niveau), datagestuurde beleidsvorming en duurzaamheid.

Bij IDEA zet Koen zijn expertise rond SDG's en beleidsevaluatie in voor lokale overheden, de Vlaamse overheid, de federale overheid en het Europees Parlement.

Voor zijn doctoraat werkte Koen al enkele jaren met lokale overheden om hen te helpen een strategie en een visie uit te bouwen rond smart city en (open) data. Daarvoor deed hij ervaring op als advocaat om technologiebedrijven en durfkapitaalfondsen juridisch te ondersteunen en te adviseren.

Koen behaalde een Master in de Rechten en een Master of Science in de Algemene Economie (Cum Laude) aan de Universiteit Gent.

Projecten door Koen Borghys

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen