Joris Janssens (Ph.D.)

Expert Cultuur & Regionale Ontwikkeling

Joris Janssens is een expert met een uitgebreide ervaring op het vlak van onderzoek (kwalitatief en kwantitatief) en strategische begeleiding binnen cultuur. Sinds 2019 werkt hij voor IDEA Consult binnen cultuur, vrije tijd en toerisme. Voordien was hij als Hoofd Onderzoek & Ontwikkeling bij Kunstenpunt en directeur van Vlaams Theater Instituut. Hij was eerder verbonden aan de KULeuven en behaalde in 2004 een doctoraat in de Germaanse Taal- en Letterkunde.

Joris heeft een uitgebreide ervaring met vanuit onderzoek onderbouwde begeleidingstrajecten. Enkele referenties: Joris is hoofdredacteur van twee edities van de Landschapstekening Kunsten, een sterkte-zwakte-analyse van het kunstenveld, en van het Cijferboek Kunsten. Hij is auteur van diverse publicaties, waaronder Reframing the International (over duurzame internationaal werken), Tracks (over interculturele competenties) en Travelogue (over internationale mobiliteit in de kunsten). Die publicaties zijn telkens de neerslag van inhoudelijk onderbouwde ontwikkelingsprocessen, waarbij omgevingsanalyses steeds toekomstgericht zijn en professionals en beleidsmakers voeden in hun transitie en een meer duurzame praktijk en nieuwe werkmodellen binnen het cultuurveld.

Joris heeft een uitgebreide ervaring in internationale netwerken binnen cultuur. Tussen 2007 en 2019 was Joris Vlaams expert bij Compendium for Cultural Policies and Trends in Europe. Bestuurservaring bouwde hij op bij Het Theaterfestival Vlaanderen, Zebrart vzw, Circuit X en het Brussels Kunstenoverleg (BKO).

Zijn pen scherpte hij bij diverse literaire en culturele tijdschriften, onder meer FreeSpace Nieuwzuid, nY, Spiegel der Letteren, Zacht Lawijd, Rekto:Verso en Veto.

Projecten door Joris Janssens (Ph.D.)

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen