Jean-François Romainville

Senior Expert Competitiviteit & Innovatie

Jean-François Romainville werkt sinds juli 2013 als senior onderzoeker bij IDEA voor het domein ‘Competitiviteit en Innovatie'.

Jean-François behaalde een Master Economie aan de Universiteit van Namen. Hij behaalde tevens een ‘Research Master in economics' (specialisatie ‘advanced micro-economics') aan de Economic School of Louvain.

In 2011 werkte hij als onderzoeker in industriële economie aan Cerec (Universiteit van Saint-Louis, Brussel). Hij deed vooral onderzoek naar optimale prijsstrategieën van producenten van informatiegoederen. Daarvoor werkte hij als assistent aan de Universiteit Saint-Louis voor de volgende cursussen: Game Theory, economie en methodologie van economische wetenschappen.

Binnen IDEA Consult is Jean-François vooral betrokken bij diverse projecten waarvoor hij kwalitatieve en kwantitatieve analyses uitvoert. Hij was vooral betrokken bij onderzoeken met betrekking tot industrieel beleid en steun aan ondernemingen (‘Restructuring state aid', SBA Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Commerciële ontwikkeling van nieuwe technologieën, enz.).

Projecten door Jean-François Romainville

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid