Eveline Durinck

Expert Competitiviteit & Innovatie

Eveline Durinck is werkzaam bij IDEA Consult sinds augustus 2008. Ze voltooide haar studies Handelsingenieur aan de KULeuven in 2004 en behaalde een jaar later het diploma van Master of Science in Economics. Van september 2005 tot juli 2008 was Eveline actief als onderzoeker aan de Vakgroep Financiële Economie van de Universiteit Gent.

Binnen IDEA Consult heeft Eveline expertise opgebouwd in impactmetingen en evaluaties, zowel op Europees als op Vlaams niveau. Op Europees niveau, heeft Eveline bijgedragen aan diverse evaluaties van Europese Onderzoeksprogramma’s, en heeft ze ook de evaluatie van het Europese Interreg project "Food2Market" evenals de multidimensionale impactmeting van Europese private erfgoedhuizen geleid. Op Vlaams niveau heeft Eveline meegewerkt aan meerdere impactmetingen van publieke innovatiesteun en van clusterorganisaties. Zo onderzocht zij de impact van de Vlaio bedrijfssteun, de ICON projecten van imec maar ook van Flanders' FOOD en de Sociale Innovatiefabriek (SIF). Hierbij stond ze mee aan de basis van een nieuwe methodiek om de bedrijfseconomische hefboomeffecten van publiek-privaat onderzoek in termen van investeringen, omzet en tewerkstelling in kaart te brengen en te meten. Eveline was ook coach in de door Vlaio ondersteunde actieonderzoeken rond Maatschappelijke Impactmeting van de Sociale Innovatiefabriek, waar ze organisaties heeft begeleid bij het in kaart brengen van hun maatschappelijke impact. Bijkomend heeft Eveline meegewerkt aan een project dat zowel de sociale dimensie als de insteek van competitiviteit combineert: voor de Vlaamse Kamers van Koophandel (VOKA) onderzocht ze de impact van verschillende disrupties (technologische, sociale, ecologische) op de Vlaamse samenleving en de mogelijkheden van nieuwe sociale modellen om deze disrupties aan te pakken en de Vlaamse economie competitief te houden.

Eveline heeft in haar loopbaan bij IDEA Consult ook haar kennis over de Culturele en Creatieve Sectoren (CCS) uitgediept. Zo heeft Eveline bijgedragen aan verschillende projecten rond CCS en aanvullende financiering voor CCS, waaronder grootschalige studies voor de Europese Commissie over Crowdfunding voor Cultuur en Financiering voor Cultuur (“Creative FLIP”) evenals het Witboek rond Aanvullende Financiering voor Cultuur voor de Vlaamse Minister van Cultuur en een studie om de Vlaamse geef(aan)cultuur in kaart te brengen. Eveline heeft ook in het domein van erfgoed een pan-Europese impactmeting gedaan van erfgoedhuizen in familiebezit.

Methodologisch heeft Eveline uitgebreide ervaring opgebouwd in het organiseren van bevragingen, het uitvoeren van (diepte-)interviews en het begeleiden van workshops. In het kader van deze studies, synthetiseert en analyseert ze de bekomen kwantitatieve en kwalitatieve informatie, die ze verwerkt tot bruikbare beleidsindicatoren.

Projecten door Eveline Durinck

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen