Daniela Kretz

Expert Innovatie, Competitiviteit & Duurzaamheid

Daniela Kretz werkt als Expert op het gebied van innovatie, concurrentievermogen en duurzaamheid bij IDEA Consult en is in juli 2016 bij het team gekomen. Binnen IDEA werkt Daniela aan een verscheidenheid van projecten met betrekking tot de inzet van technologie, de groene en digitale transitie en interregionale innovatie. In deze projecten heeft ze ervaring in het uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve analyses, het analyseren en in kaart brengen van stakeholders, het omgaan met data, het plannen en faciliteren van workshops, evenals het organiseren en afnemen van interviews. 

Ze is zeer betrokken bij verschillende projecten met betrekking tot evaluatie en monitoring, waaronder de evaluatiestudie van de Europese kaderprogramma's voor onderzoek en innovatie voor een innovatief Europa en het project voor het monitoren van de prestaties van de EU-industrie en industriële ecosystemen. Daarnaast is ze zeer actief in het ondersteunen van interregionale samenwerking, onder andere via de Smart Specialisation Community of Practice (S3 CoP) voor DG Regio van de Europese Commissie, en het vorige Mapping and Interlinking European Entrepreneurial Regions voor DG Grow en EASME van de Europese Commissie en het Comité van de Regio's, waarvoor haar expertise in het analyseren en in kaart brengen van stakeholders in de context van interregionale demonstratie en samenwerking van vitaal belang zijn.

Daniela werkte eerder als onderzoeksassistent aan de Universiteit van Bayreuth en de Vrije Universiteit Amsterdam aan interdisciplinaire benaderingen van het begrijpen en aanpakken van wereldwijde milieuveranderingen. Daniela heeft een Master of Science in Global Change Ecology van de Universiteit van Bayreuth, Augsburg en Würzburg en een Bachelor of Science in Environmental and Resource Management van de Technische Universiteit van Brandenburg in Duitsland, die een ERASMUS-uitwisseling omvatte aan de Universiteit voor Natuurlijke Hulpbronnen en Levenswetenschappen in Wenen, Oostenrijk. Als moedertaalspreker van het Engels heeft Daniela ook meer dan zeven jaar ervaring in het corrigeren van rapporten, wetenschappelijke publicaties en zelfs een boek - allemaal voor niet-moedertaalsprekers. Daniela spreekt ook vloeiend Duits en Frans.

Projecten door Daniela Kretz

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid