Coen De Graaf

Senior Consultant Innovatie, Competitiviteit & Duurzaamheid

Coen is sinds januari 2024 werkzaam als Senior Consultant bij het team "Innovatie, Concurrentievermogen & Duurzaamheid" van Idea Consult.

Na zijn studie "Commerciële Economie" aan de Haagse Hogeschool, voltooide Coen zijn economische en management opleiding aan de Vlerick Business School in Gent.

Sinds 1990 werkt Coen voor verschillende internationale bedrijven als commercieel directeur.

In 2007 begon hij met het adviseren en trainen van organisaties in hun transitie van strategie naar activiteiten. Sindsdien coachte hij meer dan 300 ingenieurs en managers in meer dan 40 organisaties, niet alleen bij het bouwen van een strategie, maar ook bij het ontwikkelen van de vaardigheden om die strategie te managen en uit te voeren.

Voordat Coen bij IDEA kwam, was hij 8 jaar lang Projectmanager Interregionale Innovatie en Projectmanager van het Vanguard Initiative - beide voor de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het Vanguard Initiative biedt een platform voor regio's, bedrijven, clusters en kennisinstellingen in Europa om elkaar te ontmoeten en samen nieuwe innovatieve oplossingen te vinden. Coen is gespecialiseerd in innovatie en strategie in de hightech sector en energiesector in Europa. Een van zijn specialismen is het verbinden van mensen, organisaties en regio's. Hij is betrokken geweest bij de E.E.R., PRI, Manunet en het I-3 instrument en heeft meerjarige ervaring met Interreg projecten, Horizon projecten en cascade financiering.

Als projectleider voor de Noord-Brabantse "Innovatiecoalitie Energie Conversie en Opslag" slaat Coen een brug tussen de uitdagingen in de Energietransitie en de technische oplossingen van Onderzoeksinstellingen, Start-ups, Scale-ups en bedrijven door ze met elkaar te verbinden, ook in een internationale context.

Coen spreekt vloeiend Engels, Nederlands en Duits.

Projecten door Coen De Graaf

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid