Cathy Lecocq (Ph.D.)

Expert Competitiviteit & Innovatie

Dr. Cathy Lecocq is expert "Competitiviteit en innovatie" bij IDEA Consult. Ze heeft meer dan 15 jaar onderzoekservaring op het gebied van regionale innovatiesystemen.

Van 2012 tot 2020 was Cathy onderzoekermanager bij VIVES, het Vlaams Instituut voor Economie en Samenleving, aan de KU Leuven. Bij VIVES was ze ook verantwoordelijk voor het onderzoek naar clusters voor het Steunpunt Economie en Ondernemen (en zijn voorganger, het Steunpunt Ondernemen en Regionale Economie). In de periode 2003-2011 was ze onderzoeker aan de afdeling Management, Strategie en Innovatie van de KU Leuven, waar ze een doctoraat haalde in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Ze werkte aan verschillende Europese projecten en aan een verscheidenheid aan onderzoeksprojecten voor de Vlaamse en Belgische overheden.

De expertise domeinen van Cathy zijn onder meer industriebeleid en bedrijfsproductiviteit, de technologische en economische prestaties van regio's en bedrijven, regionale clustering, innovatie, de rol van ondernemende universiteiten en start-ups, en de relaties tussen wetenschap en industrie. Op deze gebieden publiceerde ze in wetenschappelijke tijdschriften en produceerde ze heel wat beleidsrapporten. Ze presenteerde haar werk ook op internationale en nationale workshops en conferenties.

Cathy heeft ook enige bedrijfservaring, voornamelijk in financiën (Deloitte, Komatsu en GfK Significant).

Projecten door Cathy Lecocq (Ph.D.)

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen