Bram Van Haelter

Bram Van Haelter is sinds december 2022 aan de slag als Consultant local governance bij IDEA Consult. In 2014 behaalde hij een master in de musicologie (KU Leuven) en in 2016 een master in bestuurskunde & publiek management (UGent).

In april 2022 doctoreerde hij aan de vakgroep Public Administration and Management  binnen Universiteit Gent met een proefschrift over de capaciteit van de Vlaamse lokale besturen. Daarin onderzocht hij hoe lokale besturen zichtzelf organiseren om tegemoet te komen aan de toenemende verwachtingen van zowel burgers als centrale besturen. Hij publiceerde verschillende artikels in wetenschappelijke tijdschriften zoals Vlaams Tijdschrift voor Overheidsmanagement, Public Money and Management en Local Government Studies en presenteerde zijn onderzoek op verschillende nationale en internationale conferenties. Na het behalen van zijn doctoraat voltooide hij een éénjarig postdoc-project over ouderenparticipatie binnen Vlaamse lokale besturen.

Bram is vertrouwd met verschillende state-of-the-art kwalitatieve onderzoeksmethoden zoals pattern finding en qualitative comparative analysis (QCA).

Naast het fundamentele onderzoek, dat de kern van zijn doctoraat uitmaakte, heeft Bram ervaring met het voeren van beleidsrelevant onderzoek: hij werkte onder meer voor verschillende steunpunten en publiceerde op regelmatige basis beleidsrapporten met gerichte aanbevelingen voor beleidsmakers.

Projecten door Bram Van Haelter

Zoek hier naar specifieke projecten van dit teamlid