Monitoring van de prestaties van de industrie en de industriële ecosystemen in de EU

Monitoring van de prestaties van de industrie en de industriële ecosystemen in de EU

IDEA Consult voert momenteel samen met leadpartner Technopolis Group, Fraunhofer ISI, PWC, WAAT, KAPA research en OPIX een studie uit om de uitvoering van de industriële strategie van de EC effectief en efficiënt te ondersteunen. Er zal een monitoringkader worden geïmplementeerd dat gebaseerd is op het platform voor geavanceerde technologieën voor de industrie (ATI), maar waarvan de reikwijdte zal worden uitgebreid tot een "waarnemingspost voor de EU-industrie en industriële ecosystemen in de gehele EU en in de lidstaten". Dit platform zal ten dienste staan van DG GROW en andere Commissiediensten alsook van leden van het Industrieforum en O&I-actoren om hen een herziene en verbeterde reeks ATI-indicatoren, met inbegrip van groene en digitale technologieën, en een reeks essentiële prestatie-indicatoren te verstrekken.

Het platform zal ook de meta-mapping van innovatieondersteunende actoren omvatten (follow-up van CMISA en integratie van de ATI-mapping van

technologiecentra), waarvoor IDEA Consult verantwoordelijk zal zijn. De meta-mapping zal steunen op samenwerkende EU-initiatieven en websites, zoals de Digital Innovation Hubs, Enterprise Europe Network, European Cluster Collaboration Platform, maar zal ook gebruik maken van innovatieve elementen zoals web scraping. De verzamelde gegevens zullen worden gebruikt voor terugkerende rapporten en ad-hoc analytische diensten.

In dit project zal analytisch werk worden verricht om het Industrieforum te ondersteunen bij hun inzicht in gemeenschappelijke uitdagingen en kansen en overkoepelende oplossingen voor alle industriële ecosystemen. Gebieden voor mogelijke grensoverschrijdende en ecosysteemoverschrijdende samenwerking zullen worden geïdentificeerd, met als doel het ontsluiten van het potentieel van nieuwe waardeketens en innovatiegedreven "locomotieven" voor het herstel. IDEA Consult zal verantwoordelijk zijn voor zes industriële ecosystemen: Agrovoeding, Digitaal, Bouw, Energie-intensieve industrieën, Creatieve & Culturele industrieën, en Toerisme.


IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen