Kom eens op subsidiedate!

Kom eens op subsidiedate!

IDEA Consult, Vanden Broele, MONDEA en Baristaz nodigen u van harte uit op hun GRATIS professioneel netwerkevenement om lokale besturen onder te dompelen in de boeiende wereld van subsidies. Maak kennis met onze subsidie-experten en laat u inspireren en ondersteunen om uw organisatiedoelen te bereiken. Stel uw eigen programma samen naar keuze en download alvast onze whitepaper ‘Het rijke subsidielandschap in al zijn facetten’, een publicatie van Subsidiemanager, Vanden Broele en IDEA Consult. Deze kan u hier gratis verkrijgen.

❤️ Wat houdt dit GRATIS netwerkevent in?

We dompelen lokale besturen onder in de boeiende wereld van subsidies. Maak kennis met onze subsidie-experten en laat u inspireren en ondersteunen om uw organisatiedoelen te bereiken.

De subsidiedate is uitgesteld naar 16 februari 2023 wegens de geplande treinstaking. Het goede nieuws is dat inschrijven voor de nieuwe datum vanaf vandaag weer mogelijk is! Hetzelfde concept, dezelfde sprekers, dezelfde locatie. Bent u erbij?

❤️Datum

Donderdag 16 februari 2023

❤️Locatie

IDEA Consult Brussel
Jozef II-Straat 40, bus 1
1000 Brussel

U bereikt het gebouw op een 15-tal minuten stappen van het station Brussel-Centraal. Plannetje & dichtstbijzijnde metrohaltes: https://www.ideaconsult.be/nl/contact 

❤️Inschrijven

Schrijf individueel in vóór vrijdag 10 februari 2023. Deelnemen is GRATIS. Inschrijvingslink: https://opleidingen.vandenbroele.be/nl-be/opleiding/22298/kom-eens-op-subsidiedate?returnUrl=aHR0cHM6Ly9vcGxlaWRpbmdlbi52YW5kZW5icm9lbGUuYmUvbmwtYmUvb3BsZWlkaW5nc2FhbmJvZC9hbGxlLW9wbGVpZGluZ2VuLz90cmFpbmluZ1RoZW1lcz0mdHlwZU5hbWU9JnRyYWluZXJzPSZwcm92aW5jZT0mbG9jYXRpb249

❤️ Met wie kan u op subsidiedateIDEA ConsultVanden BroeleBARISTAZ en MONDEA 
Stel zelf uw programma samen, keuze uit meerdere workshops mogelijk:

? Ga op gesprek bij een subsidieadviseur van IDEA Consult

U kan met uw individuele vragen terecht bij een subsidieadviseur van IDEA Consult. Zij gaan met u op zoek naar antwoorden en oplossingen in een 1-op-1-gesprek van 30 minuten.

  • Hoe kan een subsidieworkshop in uw lokaal bestuur er uitzien? Samen maken we een eerste aanzet tot ontwerpagenda op maat.
  • Hoe kunnen we een subsidiescan uitvoeren? Breng uw meerjarenplan mee en we maken samen een eerste aanzet om uw beleidsprioriteiten te koppelen aan potentiële subsidieopportuniteiten.
  • Bent u op zoek naar tips om een kwalitatief subsidiebeleid op te zetten? Samen bekijken we welke tips op uw organisatie van toepassing zijn.
  • Hebt u een projectidee dat u graag wil indienen of een concrete subsidieoproep gespot? We geven u tips in de opmaak van uw aanvraag.

Meer info: https://www.ideaconsult.be/nl/expertise/governance/financiering--subsidies

Geschikt voor mandatarissen en medewerkers uit alle beleidsdomeinen.

Experten: Anneleen Van Tendeloo, Katrijn Raeymaekers, Bart Van Herck, Björn Koopmans en Herman De Cock.

? Ontdek de mogelijkheden van Subsidiemanager o.l.v. Vanden Broele en het lokaal bestuur Hoegaarden

Volg de workshop van 1 uur waarin de accountmanagers van Vanden Broele en Herman De Cock van IDEA Consult u een demo geven van de mogelijkheden van Subsidiemanager. Wendy Creten, stafmedewerker, uit het gemeentebestuur van Hoegaarden neemt u mee in hoe ze Subsidiemanager inzetten in hun dagelijkse werking.

Ontdek wat Subsidiemanager voor uw lokaal bestuur kan betekenen en krijg antwoorden op:

  • Hoe zoek en vind ik subsidies in Subsidiemanager?
  • Hoe beheer ik mijn subsidieprojecten?
  • Hoe breid ik mijn kennis uit over subsidieprogramma’s?
  • Hoe blijf ik op de hoogte van het recente nieuws in het subsidielandschap?

Meer info: https://www.subsidiemanager.be/

Geschikt voor mandatarissen en medewerkers uit alle beleidsdomeinen.

Experten: Dries Vermaut, Valerie De Groodt & Herman De Cock

? Breng de uitgaande subsidies in beeld m.b.v. BARISTAZ

Neem deel aan de workshop van 1 uur door de experten van Baristaz en breng uw uitgaande subsidies in beeld!

  • Wil u de bestaande subsidiereglementen administratief vereenvoudigen, innoveren, … of digitaliseren? 
  • Wil u van subsidie echt een beleid sturend gegeven maken?

Ga dan op date met Baristaz. Baristaz versterkt lokale besturen, verenigingen, en organisaties aan de hand van praktijkgerichte procesbegeleiding, inspiratiesessies, workshops, vormingen en opleidingen. We begeleiden op creatieve, efficiënte, transparante en betrokken wijze vernieuwings- en veranderingsprocessen in het maatschappelijke domein.

Meer info: https://baristaz.be/producten/subsidietraject/ 

Geschikt voor mandatarissen en medewerkers uit vrijetijdsdomeinen (Sport, Jeugd, Cultuur, Erfgoed, Toerisme, Bibliotheek, Senioren…).

Experten: Stijn Werbrouck en Kevin Buydts.

? Leer investeren met impact bij MONDEA
Participeer aan de Workshop MONDEA Investeren met Impact van 1 uur

Waarom? Om het nut van het patrimonium van uw stad of gemeente terug te brengen tot de essentie: het uitoefenen van beleidsdoelstellingen. Gedurende 1 uur neemt Nele Perdaens u mee op een rit met verschillende haltes waar u stelselmatig bouwt tot een verbeterd toekomstbestendig patrimoniumbeleid. We focussen hierbij op de derde stap, waarbij investeringssubsidies in het vizier komen. Het einddoel lijkt vanzelfsprekend, maar zonder de definitie van het startpunt wordt het onmogelijk de rit uit te stippelen. Met de MIMI-methode en uw inbreng kneedt Nele het patrimonium van uw stad of gemeente tot een duurzaam patrimonium op maat van uw noden en financiële haalbaarheid.

Meer info:  https://mondea.be/2022/06/14/samen-naar-een-toekomstbestendig-patrimoniumbeleid/

Geschikt voor mandatarissen en lokale ambtenaren actief in Facility, Patrimonium, Technische diensten, Omgeving,…

Expert: Nele Perdaens.

Mandatarissen en ambtenaren uit de lokale besturen zijn welkom. Breng uw professionele date mee of ga eens te rade bij uw buurgemeenten of er een bovenlokaal project op til is en kom samen op date.


arrow team members
foto Björn Koopmans
Björn Koopmans
Expert Regionale Ontwikkeling & EU Projecten
foto Bart Van Herck
Bart Van Herck
Senior Expert Regionale & Stedelijke Ontwikkeling / Gedelegeerd Bestuurder