Jubileumseminarie: 25 jaar beleidsevaluatie door IDEA Consult i.s.m. het Vlaams Evaluatieplatform

Jubileumseminarie: 25 jaar beleidsevaluatie door IDEA Consult i.s.m. het Vlaams Evaluatieplatform

Wanneer? Donderdag 19/10/2023, van 15u tot 17u (onthaal vanaf 14u45 – aansluitend receptie)
Waar? IDEA Consult, Jozef II-straat 40, Brussel

IDEA Consult bestaat 25 jaar en nodigt alle evaluatoren in het Nederlandstalig taalgebied uit om dit samen te vieren.

Van de start heeft IDEA de (methodologische) evoluties rond beleidsevaluatie van dichtbij opgevolgd en een rijke en diverse expertise opgebouwd, in uiteenlopende beleidsdomeinen en op verschillende beleidsniveaus. Op dit ‘jubileumseminarie’ in samenwerking met het Vlaams Evaluatieplatform zetten we deze expertise in de kijker.

De namiddag wordt geopend door Wim Van der Beken, gedelegeerd bestuurder van IDEA en zelf evaluator van het eerste uur. Hij bespreekt in vogelvlucht de methodologische trends die hij de afgelopen 25 jaar heeft kunnen vaststellen.

Vervolgens komen 3 ervaren evaluatoren uit verschillende teams aan het woord. Zij zetten projecten in de kijker die deze trends illustreren:

  • Econometrische analyses in evaluaties van innovatiebeleid: evoluties, mogelijkheden en beperkingen (Els Van de Velde & Steven Knotter)
  • Van economic footprint naar transitie-impact: impactmeting van RTO’s/SOC’s (Eveline Durinck)
  • Een theorie-gebaseerde mixed-methods systeemevaluatie met rijke kwalitatieve data: evaluatie van het onderwijsaanbod voor zieke leerlingen (Ella Desmedt)

Tot slot vragen we een reflectie aan Peter Van Humbeeck (SERV & voorzitter Vlaams Evaluatieplatform). Hij zal inzichten delen over de merites en beperkingen van consultants in evaluatie, en vooruitblikken naar de rol van de ‘evaluatieconsultant’ in de toekomst.

Na tijd voor vraag en antwoord, sluiten we af met een receptie.

Deelname is gratis, maar gelieve wel in te schrijven via deze link. Onze ruimte biedt plaats voor max. 50 personen, dus stel niet uit.

ideaconsult logo    Screenshot 2023 09 01 163207