IDEA Consult ontwikkelt oplossingen voor COVID-19-gerelateerde uitdagingen

IDEA Consult ontwikkelt oplossingen voor COVID-19-gerelateerde uitdagingen

IDEA Consult werkt actief mee aan oplossingen om bepaalde COVID-19-gerelateerde industriële uitdagingen aan te pakken.

Samen met belangrijke partners hebben we een Europees online platform gecreëerd en gelanceerd. Organisaties in de gezondheidszorg (of andere bedrijven) die problemen ervaren met de toeleveringsketen kunnen op dat platform productiefaciliteiten van 3D-printing vinden die aan hun behoeften kunnen voldoen!

Al meer dan 40 3DP-productiecentra hebben zich aangemeld.

Meer informatie over de tool en het project vind je op https://3dppan.eu/covid-19-matching.

3DP PAN EU is een Europese online matchmakingtool die vraag en aanbod op het gebied van 3D-printen op elkaar afstemt. De huidige gezondheidscrisis veroorzaakt door het COVID-19-virus leidt ertoe dat een aantal bedrijven en organisaties, medische en andere, problemen met de toeleveringsketen ervaren terwijl ze op zoek zijn naar specifieke onderdelen of componenten. 3DP PAN EU wil steun bieden en stelt het platform open.

3DP PAN EU is een platform dat oorspronkelijk ontworpen is om 3DP test- en demonstratiefaciliteiten in de EU in kaart te brengen. Het beschrijft namelijk in detail welke apparatuur en diensten beschikbaar zijn voor gebruik door derden. Dat transparante aanbod wordt gepromoot naar Europese kmo’s. Op die manier kunnen er makkelijker matches gevormd worden die uitmonden in samenwerkingsprojecten die 3DP-innovatie sneller op de markt brengen.

3DP PAN EU vergroot nu zijn reikwijdte om zo een matchmaking tussen 3DP-productiefaciliteiten en bedrijven/organisaties in nood mogelijk te maken.

Het projectconsortium bestaat uit Brainport Development, IDEA Consult, ART-ER, CIVITTA en Asterion Europe. 3DP PAN EU is een door de Europese Commissie beheerd proefproject van het Europees Parlement.

 

Voor meer informatie en vragen kan je steeds terecht bij jean-francois.romainville@ideaconsult.be.


IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen