Actief in de zorg? Ga samen met ons doelgericht op subsidiezoektocht

Actief in de zorg? Ga samen met ons doelgericht op subsidiezoektocht

Interactieve opleidingen 
"Introductie subsidiebeleid in ouderenzorg en ziekenhuizen"

✓ Concrete handvatten en voorbeelden om meer subsidies binnen te halen
✓ Een overzicht van subsidiemogelijkheden en tips per organisatie

 

Beide opleidingen bestaan telkens uit twee sessies:

1. Online

In een eerste online sessie wijzen de lesgevers u de weg doorheen het uitgebreide en diverse subsidielandschap, om vervolgens met u op subsidiezoektocht te gaan. Tips & tricks komen aan bod bij het organiseren van subsidiebeleid in uw organisatie. We sluiten af met enkele take aways.

2. Praktisch

In een tweede praktische sessie gaan we doelgericht met subsidies aan de slag. We verkennen de subsidiemogelijkheden per organisatie en de lesgevers zoomen in op enkele gouden tips voor een succesvolle subsidieaanvraag. In een werkgroepje kan u vervolgens op een interactieve manier uitwerking geven aan uw projectidee. Tot slot krijgt u inzicht in het opstellen van een begroting. We sluiten de sessie af met het bespreken van ervaringen en hoe u deze kan ombuigen naar een kansrijk subsidietraject.

Om de interactie te bevorderen, is het maximum aantal deelnemers vastgelegd op 20. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Meer info over beide opleidingen

Praktisch

Introductie subsidiebeleid in de ouderenzorg

 

Introductie subsidiebeleid in de ouderenzorg

Live webinar | 3 oktober 2022 van 10.00 - 12.00 u. 

Fysieke sessie in Gent | 17 oktober 2022 van 10.00 - 16.00 u.

Meer info / inschrijven

 

Introductie subsidiebeleid in ziekenhuizen

 

Introductie subsidiebeleid in ziekenhuizen

Live webinar | 4 oktober 2022 van 10.00 - 12.00 u. 

Fysieke sessie in Gent | 18 oktober 2022 van 10.00 - 16.00 u.

Meer info / inschrijven

Over de sprekers

Marc Vlaeminck heeft 40 jaar operationele ervaring in de ouderenzorg (25 jaar in Zorgnet-voorzieningen en 15 jaar in de zorggroep Korian). Hij kent de wereld van de woonzorg derhalve bijzonder goed. De voorbije jaren heeft hij zich voornamelijk gefocust op diverse subsidiedossiers, zowel nationale (w.o. ESF, diversiteit, …) als internationale projecten (AAL, Interreg, …).

Katrijn Raeymaekers maakt deel uit van het IDEA-subsidieteam. Zij heeft ervaring als subsidieadviseur in een lokaal bestuur en een woonzorgcentrum. Als projectmanager vertaalt ze het Europese subsidiejargon in concrete projecten en subsidiedossiers.

Benieuwd naar de ervaringen van eerdere deelnemers?

“Ik beoefen de functie van beleidsmedewerker sinds een viertal maanden. Voordien was ik hoofdverpleegkundige in WZC Parkhof. Het zoeken naar en het werken met subsidies is dus een heel nieuw gegeven voor mij. Deze opleiding leek me de ideale start om de subsidiewereld te leren kennen.
De opleiding was voor mij zeer boeiend. Al na de eerste introductie kon je meteen aan de slag om concrete subsidiemogelijkheden te gaan zoeken. Er werd een structuur aangeboden binnen het complex kluwen van subsidies.
De sprekers waren zeer professioneel met tonnen ervaring. Zij konden praktische tips geven en waren eerlijk in de moeilijkheidsgraad en haalbaarheid van sommige subsidieaanvragen. Ze gaven heel veel feedback rond concrete ideeën die je uit je eigen organisatie meebracht. Ze blijven bereikbaar om na de opleiding nog vragen te beantwoorden.
Ik neem vooral mee dat je een doordacht subsidiebeleid moet voeren met je organisatie. Nadenken over wat haalbaar is en passend binnen de beleidsdoelstelling van de organisatie.”

Vanessa Mommens, beleidsmedewerker Ouderenwelzijn,
Lokaal Bestuur Machelen-Diegem

Klik hier voor nog meer feedback!

 

IDEA Consult respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen