Toerisme & recreatie

Toerisme en recreatie zijn sectoren die de toekomst van onze economie mee vorm geven. Het zijn dan ook terecht speerpunten in het beleid van besturen, bedrijven en organisaties. IDEA Consult is vaak vanaf de kiemfase betrokken bij nieuwe plannen voor bestemmingsontwikkeling en bestemmingspromotie. We zijn ervan overtuigd dat een passend en doortastend recreatief-economisch beleid win-wins op diverse terreinen ontlokt: sociaal, cultuur, erfgoed, economie, educatie, ecologie… Omdat toerisme en recreatie zoveel terreinen raakt, zetten we volop in op co-creatieve procesbegeleiding met doorbraken in het vizier.

In opdracht van overheden, bedrijven en organisaties, ontwikkelen we toekomstgerichte strategieën en innovatieve projectconcepten. Soms is toerisme een bestaansreden (toeristische diensten, attracties, recreatiedomeinen, de logiessector, congrescentra...), én soms is toerisme een extra inkomstenbron (musea, erfgoedsites, evenementen, festivals, retail, reca...). Bij elke opdracht hoort maatwerk, een benadering van binnenuit en van buitenaf en creatieve verbindingen. We creëren meerwaarde met unieke plannen, die in de praktijk werken én het verschil maken.

Benieuwd naar ons aanbod? De vragen van onze opdrachtgevers clusterden we in verschillende groepen. Natuurlijk zijn combinaties ook mogelijk.

Heb je specifieke vragen of broed je op een idee? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

arrow team members
foto Michelle Accardo
Michelle Accardo
Senior Expert Regionale & Stedelijke Ontwikkeling / Cultuur & Toerisme